Stress något som berör många av oss.

Detta med stress är något som tyvärr allt fler av drabbas av. 
Sömnstörningar. Du känner dig ofta trött och utan energi. Du känner dig inte utvilad på morgonen även om du sovit länge och ostört.
Du har svårt att somna eller du vaknar på natten och har svårt att somna om.
Det är svårt att varva ner och koppla av.
Koncentration och minne. Du har svårt att koncentrera dig och har dåligt minne.
Sinnesintryck och sinnesstämning. Du får ångest, känner dig nedstämd och orolig och har lätt att stanna i negativa tankar.
Du blir lätt irriterad och får känsloutbrott. Du får yrsel och känner dig överkänslig mot sinnesintryck som ljud och ljus.
Krav och tidspress.
 Du har svårt att klara av krav och känner att tiden inte längre räcker till för att klara av dina arbetsuppgifter.
Du tycker inte att du har tid att träffa familj och vänner.
Kroppsliga symtom. Värk i kroppen.
Du har spänningshuvudvärk, ont i magen, känner dig stel och spänd. Du spänner musklerna och har ont i nacke, axlar och rygg.
Immunförsvaret och hjärtat. 
Ditt immunförsvar blir försvagat och du får oftare infektioner. Stress gör att en mängd hormoner frisätts som gör att blodsockret ökar, du får hjärtklappning och pulsen ökar.
Socialt liv. Du väljer bort vila, hobby, fritidsaktiviteter, nöjen och att umgås med vänner och familj. Du tappar lusten för sex.
Vila och återhämtning. Du återhämtar dig inte lika snabbt som du brukar. Det spelar ingen roll hur mycket du vilar, det är som att du ändå inte kan ladda om batterierna.

Välkommen för detta är ett ämne som verkligen berör oss på  resor till solen.  Stress rehabilitering
och förståelsen då vår ledare för stressgruppen själv varit i samma situation men funnit nycklarna och kunskapen att komma tillbaka.

Ta denna möjlighet att kombinera solen och verkligen varva ner med övningar och yoga som är rogivande även för den som inte fått de tydliga stress symtomen ännu. 
Solen och frukten. Maten och möjligheten att ta av klockan , Stänga av telefoner datorer försöka koppla bort oron stressen och få åtnjuta lugn är dessa veckors absoluta värdehöjare. 

Vi kommer ha flera tema veckor under vintern med detta.  Vilken vecka passar dig bäst ?